HTML

Mindennapi pénzügyeink

Beszélnünk kell a pénzről, ha sok van akkor azért, ha meg nincs, akkor azért! Mit jelent számodra a pénz? Sikert és boldogságot vagy modern rabszolgaságot? Tervezed a pénzügyeidet, vagy ha pénzhez jutsz, az utolsó fillérig elköltöd? Milyen viszonyban állsz a pénzzel?

Friss topikok

Kik azok az üzletvadászok?

2008.11.19. 10:28 Pénzmentor

A pénzfüggőség másik karakteres képviselőjét akár úgy is hívhatnánk, hogy „üzletvadász”. Ez a karaktertípus némileg eltér a többitől. Briliáns intuitív képességgel érzi – már zsenge ifjú korától fogva – hogy mekkora különbség van a valamit birtokolni és semmit sem birtokolni között.

 
Folyamatos küzdelem rabjaként pozícióján felülemelkedve hírnévre akar szert tenni. Az üzletvadászokat erős érzelem – a harag – hajtja, akárcsak azokat a tilosban halászókat, akik törvénytelen módon és eszközökkel szerzik vagyonukat, mint pl. drogkereskedelem, sikkasztás és hazardírozás. A pilótajátékokban pár éve még sikerrel használták ki az üzletvadászok érzelmeit.
 
Az üzletvadászokat lázba hozzák azok a lehetőségek, melyek segítségével két nap alatt hatalmas vagyonra tudnak szert tenni. Késő éjjel fennmaradnak vagy képesek kora hajnalban felkelni csak azért, hogy megnézzék a tájékoztatásnak álcázott reklámokat.
 
Mit értek tájékoztatásnak álcázott reklám alatt?
 
Ezek tipikus fizetett hirdetések, melyek távvásárlásra buzdítanak (pl. TV-shop). Eredetileg a kereskedelmi TV-csatornák éjjel tűzték műsorra, de néhány ezek közül áttette az adásidőt kora hajnalra.
 
Az üzletvadászok olyan ember látszatát keltik, mint akik felismerik a kiváló üzleti lehetőségeket. A világ leggazdagabb emberei között talán van néhány üzletvadász is, de a legtöbb üzletvadász gyakran mindenét elveszíti a „nagy dobásért” tett erőfeszítése következményeként. A józanság határait súrolva képesek szem elől téveszteni saját munkájukat, családjukat a hőn vágyott cél, a nagy kiugrás megvalósításáért.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás függőség siker hitel pénz boldogság pénzügyek adósság csőd gazdagság pénzügyi tervezés vásárlásfüggőség

A bejegyzés trackback címe:

https://penz1x1.blog.hu/api/trackback/id/tr75777372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása