HTML

Mindennapi pénzügyeink

Beszélnünk kell a pénzről, ha sok van akkor azért, ha meg nincs, akkor azért! Mit jelent számodra a pénz? Sikert és boldogságot vagy modern rabszolgaságot? Tervezed a pénzügyeidet, vagy ha pénzhez jutsz, az utolsó fillérig elköltöd? Milyen viszonyban állsz a pénzzel?

Friss topikok

Változtasd meg a szokásaidat

2008.11.30. 14:45 Pénzmentor

.és búcsút inthetsz anyagi gondjaidnak!

Ha túlélted a korábbi részeket és megismerkedtél azokkal a függőségi viszonyokkal, melyek pénzügyeinket tönkre vághatják és legalább egyszer elmosolyodtál, akkor máris közelebb kerültél anyagi gondjaid lehetséges okához. Készen állsz a változásra! Ne várj csodát, a szokásaid és ahogy gondolkodsz a pénzről, ahogyan cselekszel – minden megváltoztatható. Mostantól kezdve fel tudod ismerni a veszélyes helyzeteket. Foglalkoznod kell vele, ami sokszor nagyon kínos és terhes. Azonban megéri ez a kis energiabefektetés, mert anyagi helyzetedben pozitív változást indít el.
 

Figyeld a szokásaidat! Hogyan éled meg a mindennapjaidat – mint egy szenvedő és kiszolgáltatott áldozat? Várod, hogy a jó megtörténjen veled? Reménykedsz a pénznyereményben, ami egy csapásra megoldja az összes anyagi problémád?
 

Tudod mit jelent ez? Csupán annyit, hogy nem foglalkozol a pénzügyeiddel és a problémákat okozó szokásaiddal. Úgy éled meg a helyzetedet, hogy az események megtörténnek veled és te magad nem tehetsz ellene semmit. De ezek a körülmények egyre hangosabban és kegyetlenebbül kényszeríteni kezdenek. Reménykedsz és ennyi – ennél többet nem teszel. Vársz ölbe tett kézzel még akkor is, amikor már egészen biztos az anyagi csőd.
 

Szerinted mekkora az esélyed, hogy a nehézségekből kimássz?
 

Ugyanúgy éled az életed, mint eddig – a bankszámlád állandóan negatív a hónap végén és eszedbe sem jut, hogy mi történhet akkor, ha egy rossz mozdulat következtében pl. ínszalag szakadást szenvedsz és két hónapig dolgozni sem tudsz? Nincs annyi tartalékod sem, hogy két hónapig gond nélkül megélj. És akkor nem is beszéltünk az egészségügyi kiadásokról, amelyek ha bajban vagy, még inkább sújtanak.
 

Semmi különös, általános szemléletmód – több millióan reménykednek inkább a százmilliós nyereményben, mint hogy türelmesen félre tegyenek valamit és akár kisebb vagyont halmozzanak fel. Inkább hisznek a vak szerencsében, mint a kamatos kamat csodájában.
 

Képes vagy-e arra, hogy belásd, ha hibázol? Tudsz-e felnőttként felelősséget vállalni a döntéseidért – vagy ugyanezt megtenni a döntések halogatásakor? Az anyagi gondok nagyon erős indikátorai a felelősségvállalásnak!
 

Nézzünk erre egy példát: Tételezzük fel, hogy bevonják az összes pénzt. Mindenki egyenlővé válik, nem lesznek anyagi különbségek. Ez után mindenki kap egyformán 5000-5000 forintot.
 

Szerinted mi történik egy nap után? 
 

Ha arra tippeltél, hogy egy nap után lesznek, akiknek 8000 forintjuk lesz és lesznek, akiknek csak 2000 forintja marad – akkor megértetted, hogy mire szeretnék kilyukadni. Pár hét múlva ugyanis ismét lesznek gazdagabbak és szegényebbek is. Ami meglepő, az az, hogy egy év múlva szinte visszarendeződik az eredeti helyzet, vagyis a pénzvagyon eloszlása ugyanaz lesz, mint eredetileg volt!
 

Ezen érdemes elgondolkodni! Az anyagi jólét nem attól függ, hogy mennyi pénzhez jutsz hozzá, hanem sokkal inkább attól, hogy milyen személyiség vagy, hogyan vállalsz felelősséget a cselekedeteidért és megtervezed-e az életed vagy csak vársz ölbe tett kézzel a vak szerencsére.

Szólj hozzá!

Címkék: siker hitel pénz pénzügyek adósság szegénység csőd boldogtalanság gazdagság anyagi függetlenség pénzügyi tervezés pénztelenség

A bejegyzés trackback címe:

https://penz1x1.blog.hu/api/trackback/id/tr52796182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása